Što je CI 1?

Kategorija proizvoda CI je nakit projekta FABULA CROATICA koji promovira hrvatske mitove, legende i priče. Nakit CI je visoko kvalitetan proizvod koji korisnicima dalje daje uvid o glagoljici i s njom povezanim kulturnim vrijednostima.

Ime CI

CI je 27 slovo glagoljske abecede i simbolično označava remen. A s obzirom da je nakit uljepšao prisutnost svog nositelja, tako remen, u ovom kontekstu, označava nakit kojeg čovjek oblači kako bi upotpunio svoju prisutnost i svoj identitet. Stoga se cijelokupna kategorija proizvoda nakita naziva CI.

Simbolika slova AZ

CI 1 je ogrlica kroz koju je ispričana šokantna hrvatska legenda. Sam CI 1 je nakit koji predstavlja određenu simboliku povezanu s tom legednom, a dana su i simbolična značenja glagoljskog slova AZ koja su se koristila kroz povijest.

Zlatni ili srebrni sloj

CI 1 je izrađen od mesinga presvućen slojem zlata ili srebra te se sastoji od privjeska s prikazom slova AZ i lančića.

Maksimalni sjaj

CI 1 elektrolizom sadrži sloj nikla kako bi se nakitu omogućio maksimalni sjaj, neovisno radi li se o pozlati ili posrebrivanju.

Unikatni font Epistule

Glagoljsko slovo AZ koristi font FC Epistula Croatica Ultra, do sada najširim stilom napravljenim u tom fontu. Kako se uslugom GLOGOTIP stvaraju novi stilovi FC Epistule Croatice, fontu slobodnog za nekomercijalno korištenje, posebna je pažnja dana stvaranju svakog slova kako bi se zadovoljili kriteriji postavljeni GLOGOTIP-om. Stil Ultra je izrađen samo za potrebu nakita te se i tako dodaje unikatnost i kvaliteta samom proizvodu CI.

Praktična ambalaža

Dizajn ambalaže, koja ujedno štiti nakit CI u unutrašnjosti, omogućuje isporuku poštom bez poteškoća.

Vaši pojmovi CI-a

Kroz ispričanu hrvatsku legendu u nakitu CI 1 i vi možete ugraditi vlastitu simboliku u ovaj nakit i biti vlasnik pojmova poznatih samo vama.
Cijenu nakita CI 1 možete pogledati ovdje, a naručiti ga možete upitom na sljedeći mail: info@fabula-croatica.com.