Što je AZ 1?

Proizvodi AZ su portreti hrvatskih ličnosti koji su svojim stvaralaštvom i radom ostavili trag u svijetu. Putem njih, FABULA CROATICA promiče hrvatske kulturne vrijednosti. Služi kao poslovni poklon ili nagrada za postignuti uspjeh. Obješen na zid, AZ predstavlja podsjetnik na izvrsnost, veličinu i doprinos hrvatskih velikana Hrvatskoj, ali i svijetu.

Za prvu ličnost proizvoda AZ projekta FABULA CROATICA izabrana je Ivana Brlić Mažuranić kao svjetski poznata hrvatska književnica koja je postigla niz istaknutih dostignuća na polju književnosti.

Dimenzije

Ime AZ

Prvo slovo glagoljske azbuke, AZ, simbolički predstavlja čovjeka, osobu pa se zbog toga ovaj proizvod, prvi iz serije, zove AZ1.

Identitet AZ-a

Jedna od karakteristika koja doprinosi identifikaciji AZ-a je bočna crvena linija vidljiva s prednje strane.

Bijelim na bijelo

Okvir je izrađen od drveta obojenog u bijelu boju. Izbor tankog okvira dodatno naglašava sadržaj proizvoda AZ i daje mu lakoću.

Dostojan prikaz

Sadržaj proizvoda dodatno je naglašen dvostrukim parspatuom na kojem je smješten i treći paspartu širine 5 mm. Zajedno daju upečatljiv vizualni doprinos cijelom proizvodu. Pored toga na najširem paspartuu, otisnut je logotip FABULE CROATICE.

Štiti sadržaj

Sjajno prozirno staklo služi kao zaštita unutarnjeg sadržaja proizvoda AZ.

Poleđina

Poleđina je obojena crvenim mat lakom, dok su informacije o proizvodu otisnute bijelom bojom. Laserski izrađeni dizajnirani otvor stvoren je kako bi se slika što jednostavnije postavila na zid prostorije koju oplemenjuje.

Zašto glagoljica?

Glagoljica je postavila temelj hrvatskoj književnosti, omogućila izraz kulture i očuvala vrijednosti onog doba zapisanih u glagoljičkim knjigama. Ivana Brlić – Mažuranić stvarala je književna djela koja su pronašla svoje mjesto u hrvatskoj i svjetskoj literaturi, stoga je opravdano govoriti kako višeznačna glagoljica stoji kao atribut koji predstavlja njezino profesionalno zvanje.

Zašto Ivana Brlić Mažuranić?

Za prvu ličnost proizvoda AZ, izabrana je Ivana Brlić – Mažuranić kao svjetski poznata hrvatska književnica koja je ostvarila niz znamenitih dostignuća na polju književnosti. AZ1 nastao je 2008. godine kada se obilježila 70. obljetnica njezine smrti. Ivana Brlić – Mažuranić je 1937. godine postala prva žena u članstvu Hrvatske Akademije Znanosti i umjetnosti (HAZU) koji ju je dvaput predložio za Nobelovu nagradu za književnost. Velik broj njezinih djela preveden je na brojne svjetske jezike.

Cijeli paket

Uz svaki proizvod AZ dobiva se vrećica u funkciji ambalaže i Certifikat za doprinos kulturnoj baštini. Kupnja ovog proizvoda ujedno je i promocija djela i stvaralaštva Ivane Brlić – Mažuranić. Na samom certifikatu je na hrvatskom i engleskom sadržana informacija o glagoljskom fontu Epistuli Croatici i ličnosti koja je predstavljena kroz proizvod AZ1, a to je ovdje Ivana Brlić – Mažuranić.

.